SELAMI KEINDAHAN

THE LODGE MARIBAYA

Anda ada perancangan ingin ke Bandung? haaa asal ingat Bandung mesti ingat “Shooping”. Di Bandung sebenarnya bukan hanya Lokasi Membeli belah semata, tetapi ia juga menjandi lokasi pilihan untuk bercuti sambil menikmati Keindahan Alam semulajadi.

 

“THE LODGE MARIBAYA”

 

The Lodge Maribaya dahulu nya dikenali sebagai The Lodge Earthbound & Adventure Park, terletak di Kampung Cibados Maribaya, jauh nya lebih kurang 20 KM dari Pekan Bandung. Walaupun hanya 20Km tetapi masa perjalanan Hampir sejam . Ia disebabkan jalan ke The Lodge Maribaya agak Kecil dan berliku.

 

Sejak Tahun 2005 , The Lodge Maribaya asalnya hanyalah penempatan untuk aktiviti hutan dan perkhemahan sahaja. Pada tahun 2016, The Lodge Maribaya telah menaik taraf sektor perlancongan kepada orang awam dengan mempelbagai kan aktivti dan fasiliti menarik supaya pengunjung dapat menikmati keindahan alam semula jadi sambal bercuti.

 

Pelbagai aktivti yang anda boleh lakukak disini antaranya Sky Tree, zip Bike, Mountain Swing, Gantole, Glass Deck, Sky Plane dan Hot Air Ballon Hydraulic.

Sky-Tree-1

Sky Tree

Image Source : thelodgemaribaya

IMG_4798

Zip Bike

Image Source : thelodgemaribaya

IMG_4474

Mountain Swing

Image Source : thelodgemaribaya

IMG_1365

Sky Plane

Image Source : thelodgemaribaya

gantole

Gantole

Image Source : thelodgemaribaya

BL__9445

Hot Air Ballon Hydraulic

Image Source : thelodgemaribaya

Lagi menarik untuk memudahkan pengunjung untuk datang ke Lodge Maribaya, Pelbagai kemudahan disediakan seperti Café, restoran, Taman Permainan dan lain – lain. The lodge maribaya telah menjadi lokasi popular dalam kalangan warga media social, mereka tidak melepaskan peluang bergambar dan menikmati kesegeran dan keindahan hutan menghijau.

 

Jangan lupa untuk klik Link Pakej Bandung dan lihat sendiri tawaran Pakej Khas untuk anda


http://www.kopetrotravel.com.my/jakarta-bandung/

Leave a Reply

KOPETRO TRAVEL & TOURS SDN BHD (150892K)

  • B-0-5, Megan Avenue II, No. 12, Jalan Yap Kwan Seng, 50450 Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

  • Telefon: (603) 2164 1577 / 2161 7709

  • Emel: kopetrotravel@kopetro.com.my

         

HUBUNGI KAMI

© Copyright 2020 by Kopetro Travel & Tours Sdn. Bhd.